Tervehdys,

Viime viikolla olin sitten RPN: n ohjauksessa. Kerrottakoon vielä, että lyhenne tulee sanoista registered practical nurse eli se vastaa Suomen lähihoitajaa. Ensitöikseen sain luettavaksi pari paksua kansiota, jossa kerrottiin mitä nursing restoarative care program tarkoittaa ja mitä se pitää sisällään. Hyvin lyhyesti ja tiivistetysti se pitää sisällään kuntouttavat toimenpiteet koskien jalkojen ja käsien liikeratoja, liikkumista yleensä, pukeutumista, hygieniasta huolehtimisesta, syömistä ja kommunikointia. Lähihoitaja tekee yhteistyötä fysioterapeutin tai fysioterapeutin avustajan kanssa. Suomi-kodilla työskentelevä fysioterapeutin assistentti vetää tuolijumppaa joka arkipäivä, kävelyttää asukkaita ja jumppauttaa asukkaalle tehdyn henkilökohtaisen kuntoutussuunnitelman mukaisesti.

Itse avustin jumppaamaan kykeneviä asukkaita käsi- ja jalkajumpassa. Virallisen ohjeistuksen mukaan jumppia on tehtävä vähintään 15min päivässä. Kuntouksesta pidetään tarkkaa kirjaa ja niistä on raportoitava eteenpäin. Ohjaajani kertoikin, että kirjaukset ja raportointi vievät ison osan työaikaa. Olin myös fysioterapeutin assistentin apuna hänen jumppauttaessa vuodepotilasta. Tein myös alkuhaastattelua uudelle asukkaalle ja olimme Suvin kanssa mukana hoitokokouksessa.

Lähihoitaja tekee siis lääkehoitoa ja fyysistä kuntoutusta. Virkistystoiminnasta ja hengellisistä asioista vastaa eri henkilö. Hänen tehtävänään on järjestää ohjelmaa joka päivälle ja hän koordinoi vapaaehtoistoimintaa, mikä on täällä isossa asemassa. Vapaaehtoiset vetävät esim.lukupiiriä ja bingoa.

Minulla oli koko viikonloppu vapaata perjantaista sunnuntaihin, koska tein pitkän päivän torstaina (12 h). Se tuntui minilomalta ja siinä ajassa ehtii työstäkin palautua. Viikonloppuun mahtui tutustuminen Casa Loma- nimiseen linnaan ja sunnuntaina teimme odotetun retken Niagaran putouksille.





Tämä tällä kertaa, hei vaan 😃








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Torontosta

Terveiset Suomesta

Ensimmäinen viikko takana