Hyvää Pyhän Patrickin päivää!

Hei!

Tänään on siis Pyhän Patrickin päivä, Irlannin kansallispäivä ja sitä vietetään maan suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin muistoksi laajalti myös Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Britanniassa...


Viikko jälleen takanapäin. Edellisessä kirjoituksessani kerroin, että tulemme kaikki opiskelijat olemaan lähihoitajan ohjauksessa tämän viikon. Niin ei kuitenkaan jostain syystä käynyt ja olemme työskennelleet nimikkeellä PSW, eli kerrataan vielä, se tarkoittaa personal support workeria. Toisaalta se on ollut ihan hyväkin juttu, sillä tekemiseen on tullut varmuutta oman hoidettavan ryhmän ja ohjaajan pysyessä samana.

Se on ollut myös mukavaa, että työkaverit ymmärtävät sen, että on meidän opiskelijoiden etu tehdä ja nähdä erilaisia juttuja. Vaikka kiire painaa täälläkin päälle ja meidä opiskelijoiden apu on todella tervetullutta ja sitä arvostetaan, niin voimme irtaantua rutiinityöstä tutustuaksemme johonkin toiseen työhön. Esimerkkinä tästä viikolla pidetty BSRT: n kokous, johon saimme osallistua. Jos oikein muistan, niin lyhenne tulee sanoista behavior support resources team. Tiimissä käsitellään asukkaiden haasteellista käytöstä ja mietitään lääkkeettömiä ratkaisuja käytöksen muuttamiseen toivottuun suuntaan.

Käytimme Suvin kanssa myös erästä asukasta sairaalassa. Se oli luottamuksen osoitus meille. Oli kiva nähdä paikallinen sairaala. Ei se ihan sairaalasarjojen veroinen ollut ulkoisilta puitteiltaan, mutta kuitenkin... :)


Tällä viikolla oli myös yksi iltavuoro klo 14:30 - 22:30. Se toi mukavaa vaihtelua varhaisiin herätyksiin, ei siitä kuitenkaan sen enempää. Eilen oli vuorossa yövuoro. Yö oli melko rauhallinen yhtä vaeltajaa lukuunottamatta. Oli hyvää aikaa tutustua asukkaiden kiehtoviin elämänkertoihin ja tutustua systeemiin kirjallisen tiedon avulla. Löysin tietoa esimerkiksi hoitaja mitoituksesta, mikä on kuuma puheenaihe nyt Suomessa.

Suomi-kodin aamuvuorossa on yksi sairaanhoitaja, yksi lähihoitaja, 4,5 hoiva-avustajaa ja yksi hoitaja, joka vetää fyysisesti kuntouttavia ohjelmia (nursing restoarative care). Iltaisin talossa on yksi sairaanhoitaja ja 3,5 hoiva-avustajaa. Yöllä töitä tekee yksi sairaanhoitaja ja yksi hoiva-avustaja.

Se työstä. Vapaa-ajalla on tullut taaplattua tuolla kaupungilla elokuvien, syömisen ja kahvittelun merkeissä. Ravintolatarjontaa riittää! Tällä viikolla kävimme Suvin kanssa katsomassa vanhoja menopelejä paikassa nimeltä Toronto Railway Museum




ja tutustuimme paikalliseen panimoon nimeltä Steam Whistle Brewery.



Suomi-kodilla esitettiin myös koskettava näytelmä alzheimerin taudista.



Mukavaa päivän jatkoa ❣️





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Torontosta

Terveiset Suomesta

Ensimmäinen viikko takana