Terveiset Suomesta

Hei!

Edellisestä kirjoituksestani onkin vierähtänyt jo kolmisen viikkoa, mikä tarkoittaa sitä, että olen jo palannut takaisin Suomeen. Loppuaika Torontossa kului normaalein työkuvioin eli suurimmaksi osaksi PSW: n työnkuvaan liittyvien työtehtävien tekemiseen. Toki joukkoon mahtui myös jonkin verran fyysistä kuntouttamistyötä ja osallistumista sekä vapaaehtoisten järjestämään virkistystoimintaan että erilaisiin palavereihin.

Huhtikuun alussa Toronto Congress Centerissä järjestettiin "Together we care"-  hoitoalan messut ja me kaikki silloiset opiskelijat osallistuimme niihin yhtenä päivänä. Itse messuosastolta en saanut mitään irti. Melu oli korvia raastavaa, piti melkeinpä huutaa, jos halusi jotain sanoa ja näytteille asettajien hyökkäävä tyyli ei oikein purrut. Parasta antia olivat luennot ja sattuikin hyvä tuuri. Nimittäin, Leijonan luola Kanadasta tuttu Arlene Dickinson  piti luennon heti aamusta aiheenaan sisäinen yrittäjyys.


Toinen loppuajan mieleenpainuvista tapahtumista oli Suomi-kodin järjestämä vuotuinen varainkeruutapahtuma keilauksen merkeissä. Tapahtumalla, johon liittyi myös muun muassa hiljainen huutokauppa, kerättiin Suomi-kodille vajaat $ 20 000.  Olen myös iloinen, että ehdin osallistua vuokraemäntäni Ullan taidenäyttelyn avajaisiin.


Reissuni oli onnistunut ja omaa ja ympärillä olevaa elämää avartava. Sain vastauksia joihinkin ajatuksiini, joita olen tässä vuosien saatossa silloin tällöin mietiskellyt. Olen niin tyytyväinen, että lähdin Torontoon ja kuusi viikkoa meni ihan hujauksessa. Hienoista kehitettävää voisi olla Suomi-kodin opiskelijaperehdytyksessä. Heillä ei tuntunut olevan selvää suunnitelmaa miten opiskelijoiden kanssa edetään ja kuka ottaa kokonaisvastuun opiskelijoiden etenemisestä työtehtävissä.

Vielä kerran isot kiitokset matkan mahdollistaneelle Kanada-verkostolle, johon siis ammattiopisto Lappiakin kuuluu. Tällaiset verkostothan ovat ihan loistavia! Kiitos myös Kanadan päähän Suomi-kodin henkilökunnalle ja asukkaille, vuokraemännälleni Ullalle sekä perhepiirilleni täällä kotopuolessa!

Kiitos lukijoilleni ja aurinkoista kevättä! 

Terveisin, Minna



                                                                         

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Torontosta

Ensimmäinen viikko takana